Vergoeding en aftrekbaarheid van de kosten voor therapie en begeleiding

vergoeding psychotherapie

Vergoeding door zorgverzekeraars

Een individuele sessie van een uur kost € 105,00 (btw vrij voor individuele sessies, alle andere vormen: BTW nummer NL001226477B89). Om mijn vormen van therapie voor iedereen toegankelijk te maken, worden de kosten door de meeste zorgverzekeraars vanuit de aanvullende pakketten vergoed. De verzekeraar herkent mijn vormen van therapie als Gestalttherapie. Of jouw verzekeraar de kosten van mijn vormen van therapie vergoedt, kun je nakijken in jouw polis. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering, niet voor de aanvullende pakketten. Dit betekent dat het eigen risico niet van toepassing is op mijn vormen van therapie.

De vergoedingen en premies voor Gestalttherapie zijn te vinden op de website van Zorgwijzer. Of kijk bij de site van NVAGT, NAP of RBCZ of u aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding via uw zorgverzekeraar. Ieder jaar wordt dit overzicht bijgewerkt zodat de gegevens altijd actueel blijven.

Vergoeding door werkgevers

Als de klachten werk gerelateerd zijn worden de kosten vaak door de werkgever vergoed. In deze gevallen ontvangt de werkgever na het intakegesprek een offerte. De sessies duren anderhalf uur en er is regelmatig overleg met de werkgever en de bedrijfsarts.

Aftrekbaarheid van de kosten van psychotherapie voor ondernemers

Mensen met een eigen bedrijf mogen de kosten van mijn psychotherapie behandelingen en begeleiding meestal aftrekken van de belastingen. Ik ben wel vrijgesteld van BTW.

Meer informatie over vergoeding van de kosten van psychotherapie

Bij verhindering dient de afspraak minimaal 24 uur van tevoren te worden afgezegd, anders worden de kosten in rekening gebracht.

Voor meer informatie over de vergoeding en aftrekbaarheid van de kosten voor psychotherapie, coaching en counseling kun je contact met me opnemen via het contactformulier of telefonisch via 06-50 90 11 88.