Gezinsbegeleiding, relatietherapie en mediation

Ook gezinnen en relaties kunnen vastlopen. Meander helpt jullie weer op weg met gezinsbegeleiding, relatietherapie of mediation.

Gezinsbegeleiding Utrecht

Ook een gezin kan vastlopen, bijvoorbeeld door slechte communicatie, ingesleten patronen en rolverdelingen of verlies, scheiding en rouw.

Samen kijken we, zonder te oordelen, naar waar jullie staan, in welke situatie jullie zitten, wat de dynamiek is binnen jullie gezin en wat jullie daarbij voelen. Ik bied begeleiding en ruimte om de dingen eens anders te bekijken en te veranderen of goed af te sluiten en handvatten om de communicatie binnen jullie gezin te verbeteren.

Voor mijn werkzaamheden in het begeleiden van samengestelde gezinnen zie: www.stiefgoed.nl

Relatietherapie en mediation

Relatietherapie en mediation is er niet alleen voor (ex-)partners, maar ook voor werkgevers en werknemers die een conflict hebben en familieleden die troep uit het verleden willen opruimen, zoals ouders en kinderen, broers en zussen.

meander consult rust

 

Vaak lossen problemen zich vanzelf op, maar soms niet. Jullie lopen dan steeds tegen dezelfde dingen aan, waardoor afstand, conflicten en gevoelens van onbegrip ontstaan. Dat is het moment om hulp in te schakelen.

Bij relatietherapie kijken we niet naar wie de schuldige en wie het slachtoffer is. Tijdens de therapie focussen we op de relatie, de manier waarop jullie de relatie vormgeven, de dynamiek tussen de partners en de communicatie. Relatieproblemen blijken namelijk vaak communicatieproblemen te zijn. Je gevoelens bespreekbaar maken en luisteren naar en begrip opbrengen voor de gevoelens van de ander is moeilijk. Door relatietherapie krijgen jullie inzicht in jullie manier van communiceren en leren jullie de communicatie te verbeteren.

Meer informatie over gezinsbegeleiding, relatietherapie en mediation of een afspraak maken?

Voor meer informatie over gezinsbegeleiding in Utrecht, Gouda e.o. kun je contact met me opnemen via het contactformulier of telefonisch via 06-50 90 11 88.