Individuele therapie, coaching en counseling is persoonlijk maatwerk

Ik geloof in het zelfherstellend vermogen van mensen. Na de therapie of coaching durf je te vertrouwen op eigen kracht en van daaruit gezonde keuzes te maken. Ik laat zien welke keuzemogelijkheden je allemaal hebt en leer je zelf te voelen wat gezond voor je is in de situatie waarin je zit.

Veelvoorkomende klachten en problemen

Ik begeleid mensen die last hebben van een depressie, trauma, burn-out, stress of nervositeit, mensen die hun eigen angst, agressie, jaloezie, negatieve stemmingen, schuldgevoelens, onzekerheid of (over)bezorgdheid aan willen pakken en mensen die vastzitten in hun rouw, relatie- of communicatieproblemen hebben.

Maar ook als je persoonlijke groei stagneert, als je jezelf wilt ontwikkelen en meer uit het leven wilt halen, help ik graag.

 

psychologie utrecht

 

Verschillende werkvormen bij individuele therapie, coaching en counseling

Ons gedrag is vaak gebaseerd op een onbewust overlevingsmechanisme uit ons verleden: een creatieve aanpassing in je gedrag als reactie op een conflict of probleem. Als je iets niet goed hebt afgerond blijf je dit gedrag herhalen en wordt het in plaats van een creatieve aanpassing een beperkende oplossing. Door hierbij stil te staan, kun je dingen uit het verleden alsnog goed afsluiten en gaan experimenteren met nieuw gedrag.

Ik zie mezelf als een gids en tijdelijke reisgenoot, met een rugzak vol (levens)ervaringen, opleidingen, middelen en werkvormen. We kijken samen met mildheid naar wie je bent en waar je staat. De basis van de therapie is onze dialoog. Daarbinnen zijn verschillende werkvormen mogelijk. Ben je een beelddenker dan werken we met beeld en tekeningen. Maar we kunnen ook lichaamswerk inzetten. Voordat mensen bij mij komen, hebben ze vaak al veel signalen gemist. We zijn zo gewend om klachten te negeren. Ik leer je te luisteren naar de signalen van je lijf.

Individuele therapie heeft gemiddeld een doorlooptijd van een jaar. Binnen dat jaar zijn er ongeveer 10 sessies, in het begin wat meer dan aan het eind van het begeleidingstraject. Sommige cliënten komen regelmatig terug, zij zien onze gesprekken als noodzakelijk periodiek onderhoud en gebruiken mij graag als klankbord.

Groepssessies psychotherapie, coaching en counseling

Door de gesprekken en de oefeningen in de individuele sessies gaan cliënten vaak experimenteren met nieuw gedrag. Het oefenen van nieuw gedrag in een groep kan een tussenstap zijn naar het toepassen van dit nieuwe gedrag in de dagelijkse praktijk. Groepstherapie kan daarom een effectief en efficiënt vervolg zijn van de individuele therapie. De herkenning in de verhalen van de anderen en de feedback op jouw gedrag en proces helpt je verder.

De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers en komt gedurende tien weken twee uur per week bij elkaar.

Meer informatie over psychotherapie, coaching en counseling of een afspraak maken?

Voor meer informatie over psychotherapie, coaching en counseling in Utrecht, Gouda e.o.  kun je contact met me opnemen via het contactformulier of telefonisch via 06-50 90 11 88.